Impostos sobre l'Alcohol i Begudes Alcohòliques
Obtén informació sobre la fiscalitat sobre l'alcohol
Vi i begudes fermentades
Estan subjectes a l'impost sobre el Vi i Begudes Fermentades les begudes alcohòliques següents:
- el vi tranquil
- el vi escumós
- les begudes fermentades tranquil·les (com la sidra natural)
- les begudes fermentades escumoses (com la sidra escumosa).
L'impost sobre el Vi s'aplica a la Península i les Balears. En canvi, no és aplicable a les Canàries, Ceuta ni a Melilla.
La base imposable de l'impost està constituïda pel volum de producte compresos dins l'àmbit objectiu de l'impost, expressat en hectolitres de producte acabat a temperatura de 20è C.
A Espanya, el tipus de gravamen en aquest impost és zero en tots els casos.
La normativa reguladora d'aquest Impost estableix unes normes específiques de gestió, que inclouen, entre d'altres, les següents obligacions per als fabricants de vi o de begudes fermentades:
- Els cellers elaboradores de vi i begudes fermentades tenen la consideració de fàbrica a l'efecte dels Impostos Especials
- Els magatzems auxiliars a un celler podran considerar-se com formant part de l'establiment a l'efecte de la inscripció en el Registre Territorial d'Impostos Especials, sempre que es trobin en la mateixa província i en ells no es realitzin operacions de fabricació
- Les primeres matèries entrades en fàbrica no podran tenir una altra destinació que el del seu treball en l'elaboració de les begudes que corresponguin a la inscripció en el Registre Territorial d'Impostos Especials
- Els elaboradors de vi i begudes fermentades estan obligats a la gestió de la comptabilitat dels productes objecte dels Impostos Especials. Pots consultar l'apartat SILICIE per obtenir més informació relativa a les obligacions comptables en relació amb els Impostos Especials.