Modificación Tipos impositivo Sistema DIVA polo Real decreto –lei 4/2024, do 26 de xuño
Lembramos o cesamento da vixencia dos tipos impositivos no Imposto sobre o Valor Engadido , introducidos pola publicación do Real decreto - lei 4/2024, do 26 de xuño, polo que se prorrogan determinadas medidas para afrontar as consecuencias económicas e sociais derivadas dos conflitos en Ucraína e Oriente Próximo e adóptanse medidas urxentes en materia fiscal, enerxética e social.
-
A partir do 31 de decembro de 2024, deixa de aplicarse o tipo impositivo do 2 por 100 aos seguintes alimentos básicos:
-
O pan común, así como a masa de pan común conxelado e o pan común conxelado destinados exclusivamente á elaboración do pan común.
-
As fariñas panificables.
-
Os seguintes tipos de leite producido por calquera especie animal: natural, certificada, pasterizada, concentrada, desnatada, esterilizada, UHT, evaporada e en po.
-
Os queixos.
-
Os ovos.
-
As froitas, verduras, hortalizas, legumes, tubérculos e cereais, que teñan a condición de produtos naturais de acordo co Código Alimentario e as disposicións ditadas para o seu desenvolvemento.
-
-
A partir do 31 de decembro de 2024, deixa de aplicarse o tipo impositivo do 7,5 por 100 a aceites de sementes e pastas alimenticias.
-
Redución do tipo impositivo aplicable ao aceite de oliva, que pasa a tributar ao 4 %:
Con efectos desde o 1 de xaneiro de 2025, o artigo 2 do Real Decreto-lei 4/2024 modifica o artigo 91. Dous.1. 1.º da Lei 37/1992, do 28 de decembro, do Imposto sobre o Valor Engadido, para incluír o aceite de oliva entre os produtos alimenticios básicos que tributan ao tipo reducido do 4 %.